Yubico Yubikey instructie

In deze instructie:

  1. Advies vóór aankoop en tijdens gebruik
  2. Hoe begint u met Yubikey?
  3. Yubico ondersteuning en downloads

1.  Advies vóór aankoop en tijdens gebruik

De Yubikey is een robuust product, welke tegen vocht, vallen, stoten en extreme temperaturen bestand is. De Yubikey zal daarom probleemloos werken in de meeste situaties. Echter kan het natuurlijk voor komen dat uw Yubikey kwijt of defect raakt. Wij adviseren dan ook dat wanneer u gebruik maakt van Yubikey, u altijd tenminste één of twee back-up keys heeft. Op die manier heeft u altijd een kopie van uw key mocht er één verloren gaan.

U kunt bijvoorbeeld als u werkt met een vaste computer op kantoor, maar ook een laptop heeft voor onderweg voor beide apparaten een key gebruiken. Wel dient u bij configuratie beide keys voorhanden hebben. Meer daarover in de volgende secties.

2. Hoe begint u met Yubikey

Op de website van Yubico wordt uitgebreid aandacht besteed aan het set-up proces. Dit is eenvoudig, alleen wel in de Engelse taal omschreven.

De pagina ‘Let’s get started with your Yubikey’ vind u hier: https://www.yubico.com/nl/setup/

Op deze website kiest u de Yubikey die u heeft aangeschaft, en vervolgens kunt u een korte instructievideo bekijken. Volg vervolgens de instructies op die pagina, waarbij u de volgende stappen zult doorlopen;

Er zijn verschillende soorten diensten zoals Google, Microsoft, 1Password en vele andere die verschillende beveiligingsniveaus van Yubikey ondersteunen.

Steeds meer websites ondersteunen de mogelijkheid om één of meerdere ‘hardwarematige sleutels’ toe te voegen. (de diensten in de lijst met het grijze vinkje) Hier komt de Yubikey volledig tot zijn recht, gezien een hacker die probeert op afstand toegang tot uw account te krijgen, natuurlijk niet fysiek over uw yubikey beschikt.

Voor alle overige websites (groene vinkje, maar ook die niet in de lijst staan) die hardwarematige sleutels zoals de Yubikey niet standaard ondersteunen, kunt u door middel van de ‘Yubico Authenticator’ gebruik maken om Two-factor-authenticatie middels de op tijd gebaseerde codes (OTP) aan uw yubikey toe te voegen. Wellicht deed u dat eerder met Google Authenticator, Authy of Microsoft Authenticator op uw mobiele telefoon. Yubico Authenticator heeft ook apps beschikbaar voor op uw mobiele telefoon, en de Yubikey kan (indien uw key dit ondersteund) middels NFC of door fysiek te verbinden authenticatie toepassen. U kunt bijvoorbeeld uw Yubikey aan uw sleutelbos hangen, zodat u deze altijd bij u heeft.

Yubico Authenticator: https://www.yubico.com/products/yubico-authenticator/

 

3. Yubico ondersteuning en downloads

Er is veel informatie beschikbaar op de yubico website. Je vind daar o.a. veel korte filmpjes die de functionaliteit demonstreert hoe Yubico werkt met een aantal veel voorkomende diensten en applicaties. Dit vind u hier; https://www.yubico.com/demos-wwyk/

Daarnaast kunt u onder ‘support’ veel informatie vinden https://support.yubico.com/hc/en-us

Dit is de downloadspagina; https://www.yubico.com/support/download/

 

Komt u ergens niet uit, neem dan gerust contact met ons op!

 

© 2021 - 2022 my security key | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel